Почетна Најновије Став Књижевност Музика Визуелна умјетност Позориште и филм Репортаже

Музика

Сатанизам у народњака

satanizamunarodnjaka

Сатанске воде турбо фолка

Најмање зло које се може изродити из овога је Розмарина беба, каже Ернест Бучински у овом тексту сатиричног карактера

Пише: Ернест Бучински / 15/12/2018


Бог је данас много популаран и спомиње се не само у богомољама, гдје је људима посао да га кроз молитву спомену, него се интересовање проширило и на друге друштвене сфере: политику, еконимију, културу.

У бога сви вјерују, а нарочито се у њега куну људи са естраде, овдје подразумијевам естраду са простора бивше нам домовине СФРЈ.

Ознаке и религијски симболи висе на све стране. По пупчаним врпцама, пирсевима, носњачама, ушима и обрвама, нема гдје их нема.

Естрадни умјетници су велики богомољци. Они око врата каче толико тешке крстаче и мјесечеве полутке да не могу ходати као нормални људи, већ се крећу по позорници савијени као банане, слични онима који болују од целебралне парализе. Кажу како им је бог даровао таленат те да му се због тога некако морају одужити.

Али узалуд им је сво то бусање у попрсје, јер гдје се бог у толикој мјери спомиње ту господа нема. И не да га нема, него је ту сам враг уплео прсте. Није њима бог таленат дао, јер међу њима најмање талентованих има, него су они са врагом уговор потписали, у томе је ствар.

Како вјеровати једној пластичној лутки од 40 килограма живе ваге и 20 килограма силикона приде да је вјерник када у текстовима не вади ону ствар из уста?!  Пјева “прц, прц, кврц шмрц, прц…”, па послије удари по Светом Јовану, наглашава како га воли и обожава, слави и мимо славе му се обраћа пет пута на дан молећи га за опрост 365 дана у години (а ух, па ово није лако ни записат а камоли испоштоват!).

 Миле KILLER Kitich, показујући прстима своје десне руке вражје рогове даје поруку својим фановима да је и он огрез'о у сатанске воде турбо фолка!

Не иде то тако лако, другови пионири! Напримјер, једна дебела популарна коза из Семберије мјеша вино са све аспиринима, кафетинима и бенсединима, опјевава љубавне јаде са преко двадесет младића са којима је у вези у исто вријеме, а онда у новинама изађе слика како пола новца од концерта даје за обнову некаквих богомоља.

Пази молим те, ала је самосвјесна. Из лијепе куће, рек'о би мој комшо Ћиро.

А ону кучкасту Далматинку која би да не користи контрацепцијска средства требала до сада изродити најмање 101 Далматинера не смијемо ни спомињат, ако желимо језика не огадит. Та персона је из свих књига изашла и постала персонификација и Содоме и Гоморе у истом пакет аранжману.

Њена животна прича је библијска, новозавјетна. Може се поредити са животом Марије Магдалене. Преко свих јавних средстава информисања нам је показала како се ради онај посао и да је првокласна курветина која нема стида ни пред богом ни пред народом, а онда се покајнички одстранила неко вријеме у стилу великих звијезда са запада. И када се народ пожелио њених сиса и гузица, ето ти ње  невине, чедне и побожне.

Али молим вас лијепо Исус је рекао – “Ко гријешио није нека први камен баци”, е па хајде стисни фрајеру, па баци камен ако имаш муда.

Да је ту о ђаволској работи ријеч говоре и текстови пјесама ове хибридне и надасве хиперактивне музике.

Као примјер навешћу рефрен једног хита који је запалио многе фолклорнетеке: Текст пјесме гласи:

Такни ме такни,

полако се примакни,

њежно додирни,

ЂАВОЛЕ немирни.

И шта очекивати послије оваковог сношаја, послије оваковог безбожничог оргијања и неморала. Ништа добро, јаране мој. Најмање зло које се може изродити из овога је Розмарина беба.


Ваше име:


Ваш коментар:


О нама

Copyright © 2018-2019 - imaginarium.website