Почетна Најновије Став Књижевност Музика Визуелна умјетност Позориште и филм Репортаже

Музика

Бањалучанке поклониле спот бенду из Загреба

svemirkospot

Фото: ФБ страница "Свемирко"

Ена Митровска и Тајана Дедић-Старовић снимиле су спот за пјесму "Одговоран љубавник" загребачког бенда "Свемирко". У споту је глумио Лазар Петровић

Пише: Давид Јојић / 06/01/2019


Бенд "Свемирко" из Загреба представио је видео-спот за пјесму "Одговоран љубавник", који је урадио у сарадњи са бањалучким умјетницама Тајаном Дедић-Старовић и Еном Митровском.

Сценаристкиња и режисерка спота Ена Митровска истиче да је идеја за екранизацију пјесме "Свемирка" дошла током њене и Тајанине посјете једном од наступа овог бенда који је одржан у Бањалуци.

"Идеја за спот је дошла оног момента када смо Тајана и ја биле на њиховом наступу у кафеу 'Жижа'. Њихова харизма и шармантни наступ су нас привукли до те мјере да смо одлучиле да им поклонимо спот. Јавиле смо им се путем мејла и у неколико дана све смо договорили", истакла је Митровска.

Умјетница додаје да су за потребе спота изабрали нумеру "Одговорни љубавник", која се налази на албуму "Тунгузија", загребачког састава, а као главни лик у споту појављује се глумац Лазар Петровић.

"Када смо расписале сценарио, замислиле смо управо Лазара Петровића, који носи читав спот. Његови покрети, флексибилност и сјајна глума су употпунили читаву причу. Снимале смо на три локације: 'Зимзоград', Господска улица и кафе 'Кутак' у Борику", нагласила је Митровска.

Тајана Дедић-Старовић и Ена Митровска

Умјетница додаје да је за њу, сниматељку Тајану Дедић-Старовић и глумца Петровића ово снимање било једно велико искуство које ће радо памтити.

"Иако смо све троје дословно промрзли, било је сјајно искуство, плесали смо, пјевали, клизали, падали и на крају урадили, по нашем мишљењу, најбоље што смо знали. Слушајте и гледајте нас", поручила је Митровска.

Бас гитариста бенда "Свемирко" из Загреба Бојан Бојко потврдио је да је идеја за спот дошла од стране бањалучких умјетника.

"Идеја је дошла од Ене Митровске и Тајане Дедић-Старовић. Ми нисмо имали ништа с тиме. Ена нам се јавила с идејом и приједлогом, послала нам неке сцене, па смо се договорили да заврше видео-спот. Два тједна након, спот је стигао у наш инбокс", рекао је Бојко.

Музичар додаје да је бенд "Свемирко" јако задовољан урађеним послом и да је ово први случај да их је неко контактирао и понудио поклон у облику видео-спота, те да би и у будућности радо сарађивали са Еном и Тајаном.

"Уколико буде неке прилике, наравно да смо отворени за поновну сурадњу", нагласио је Бојко.

Посљедњи наступ бенда "Свемирко" у граду на Врбасу одржан је у бару "Жижа", а како чланови овог састава истичу, радо би се поново вратили у Бањалуку.

"'Жижа' бар је супер мјесто са супер људима, но нажалост премален је да поново тамо радимо наступ. Ако нас нетко позове, радо ћемо се одазвати", нагласио је Бојко.

Извор: Независне

Оригинални текст можете прочитати овдје


Ваше име:


Ваш коментар:


О нама

Copyright © 2018-2019 - imaginarium.website