Почетна Најновије Став Књижевност Музика Визуелна умјетност Позориште и филм Репортаже

Позориште и филм

Четвртак, дан за дјецу у Градском позоришту Јазавац

VitezIzVilsonoveGpJazavac

Представа "Витез из Вилсонове"

Захваљујући спонзорима овог позоришта, за само двије КМ, малишани и њихови родитељи моћи ће да уживају у представама дјечије Јуху сцене сваког четвртка мјесеца фебруара

Пише: Културиште / 03/02/2019


Градско позориште Јазавац у наредна четири четвртка текућег мјесеца, обрадоваће најмлађе љубитеље позоришта, јефтиним картама за представе дјечије Јуху сцене.

Захваљујући спонзорима овог позоришта, за само двије КМ, малишани и њихови родитељи моћи ће да уживају у представама чији опис и термине играња доносимо у овом тексту.

Четвртак, 7. фебруар у 18 часова:

ВИТЕЗ ИЗ ВИЛСОНОВЕ

Узраст: 5+
„Витез из Вилсонове је романтична бајка, смјештена у предренесансни период. То је прича о сукобу старе и нове генерације сваког доба и о  томе како је увијек неопходна револуција како бисмо се ријешили окова прошлих времена и застарјелих увјерења“, пише у опису ове представе коју је по тексту Маријане Арацки на дјечију Јуху сцену Градског позоришта Јазавац поставио Слободан Перишић. У представи играју: Леа Секулић, Сенад Милановић, Златан Видовић, Сњежана Штикић, Велимир Бланић, Драгана Марић и Александар Руњић.
Четвртак, 14. фебруар у 18 часова

КАКО СУ ПОСТАЛЕ РУЖНЕ РЕЧИ

Узраст: 4+

По тексту легендарног Душка Радовића, овај комад, у Јазавцу је поставила Александра Спасојевић, а улоге играју: Драгана Марић, Свјетлана Андрић, Златан Видовић, Марко Дукић.

“Душко Радовић, један од модернијих пјесника за дјецу, дао је велики допринос пјесничком исказу за најмлађе читаоце. Његови текстови, међу којима и ‘Како су постале ружне речи’, подржавајући дјечију машту, на духовит начин воде читаоце кроз авантуре разних ликова, смјештајући их у наизглед наивне сукобе и ситуације. Поступцима преувеличавања, игром ријечи и осталим средствима којима се служи, Радовић откључава дјечију фантазију памажући тако најмлађој публици да прихвате и упознају будуће изазове у животу. Играти или режирати Радовићев текст је подједнако задовољство јер пружа спој интелигенције и вјештине у сваком смислу”, казала је рдитељка о представи.

Четвртак, 21. фебруар у 18 часова

ПУТ ПО СВИЈЕТУ НА ТРОТИНЕТУ

Узраст: 5+

„Представа 'Пут по свијету на тротинету' ће вас вратити у свијет дјечијих игара и провести кроз неколико земаља на разним континентима. Подсјетићемо најмлађе, а и оне старије, да су дјеца најбољи другари једни другима, а не телефони, таблети, рачунари… Ко се данас игра 'каубоја и индијанаца', 'школице', 'лимуна и наранџе', жмире, кликера… Сјећате ли се ластиша?“, каже опис ове представе коју је такође режирала Александра Спасојевић, овај пут по тексту још једног истакнутог пјесника за дјецу Тодета Николетића.

У представи играју: Драгана Марић, Владимир Ђорђевић и Велимир Бланић.

Четвртак, 28. фебруар у 18 часова

ЉУБАВНА СЛИКОВНИЦА

Узраст: 3+

Четврта представа ове фебруарске акције у Градском позоришту Јазавац, а трећа коју је режирала Александра Спасојевић, овај пут по сопственом тексту, како јој само име каже, доноси нам једну љубавну и бајковиту причу.

„Вољели се принц Доброљуб и принцеза Љубица. Љубав. Чаробна ријеч која отвара сва срца свијета. А да ли ће смекшати срца и њихових очева, краља Добрице и краља Злобице, иначе љутих непријатеља преполовљеног краљевства? Погледајте ову веселу љубавну бајку!“, пише у синопсису за овај комад у којем играју: Велимир Бланић, Златан Видовић, Кристина Шиканић и Марко Радојевић.

Улазнице за све представе могу се  резервисати телефоном на број 051 462 887, али и путем фејсбук и интернет странице Градског позоришта Јазавац. Заинтересовани то могу учинити и путем мејла gpjazavac@gmail.com, те апликације БЛ ТЕАТАР.

Спонзори ове акције су: Bema, Sverige taxi, Unicoop, Alf-om i Elda lux i Addiko banка.


Ваше име:


Ваш коментар:


О нама

Copyright © 2018-2019 - imaginarium.website