Почетна Најновије Став Књижевност Музика Визуелна умјетност Позориште и филм Репортаже

Музика

Коља објавио спот у част Небојши Глоговцу

NikolaPejakovicNebojsaGlogovac12

Фото: Мирјана Јанковић

Иако је спот требало да буде објављен истог мјесеца (сниман у фебруару 2017), то се стицајем околности, до данас, није догодило

Пише: Милан Ракуљ / 09/02/2019


Пуне двије године након снимања, коначно је објављен спот за пјесму „Превише“ Николе Коље Пејаковића, који је снимљен у хотелу Бристол у сарадњи са глумачким великаном Небојшом Глоговцем.

Иако је требало да буде објављен истог мјесеца (сниман у фебруару 2017), то се стицајем околности, до данас, није догодило.

У међувремену, нажалост, догодио се одлазак Небојше Глоговца на чију годишњицу смрти Коља и објављује спот.

„Глоги није волио патетику, али је био човјек емоције и опростиће нам ако кажемо да га волимо и да смо уживали онај дан када нас је посјетио, ошамутио енергијом и љубављу, и отишао. У сјећање на тај дан и снимање спота, одлучили смо да данас пустимо спот за пјесму Превише, и поново видимо мало његовог осмијеха“, рекао је Коља поводом објављивања спота.

Објављивање спота по други пут Коља је најавио концем прошле године, када је и одговорио на питање колико је ово друштво изгубило одласком Небојше Глоговца.

„Ово друштво није изгубило ништа, јер је друштву Небојша Глоговац био небитан. Један глумац, више-мање... Он недостаје његовој породици, пријатељима и онима који су знали и схватали, још за његовог живота, ко је и какав је. Немојмо да се лажемо, Глоговца, баш због великог талента и бритке, неспутане, мисли, многи нису мирисали и вољели. И због његовог односа према своме народу, Цркви; због слободе којом је зрачио, ненадјебивог шарма и високе радне етике, он није био за ово друштво важан, није био потаман. А што се тиче спота - спот ће бити ускоро објављен“, рекао је тада Коља и испунио обећање о објављивању спота чију режију потписује Петар Пашић и од чијег се снимања до данас, осим смрти Небојше Глоговца, десило још штошта.

Коља је промијенио име бенда и снимио албум „Четри прста“ (2018), а пјесма „Превише“, подсјетила нас је и на претходни „Коља и гробловласници“ из 2013. године.

Подсјећамо, први албум из 1998. године који је потписао бенд „Коља и смак бијелог дугмета“ носио је назив „Мама, немој плакати“, а други из 2009. потписан је само именом „Коља“.


Ваше име:


Ваш коментар:


О нама

Copyright © 2018-2019 - imaginarium.website